Следвайте Гласове в ТелеграмНа този етап Русия остава извън сделката за

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНа този етап Русия остава извън сделката за
Коментари Харесай

Путин: Русия остава извън зърнената сделка, но ще даде 1 млн. тона зърно за нуждаещите се страни

Следвайте " Гласове " в Телеграм

На този стадий Русия остава отвън договорката за безвреден експорт на зърно през Черно море, вместо това благодарение на Турция и Катар ще даде безплатно един милион тона зърно на нуждаещите се страни. Това съобщи съветския водач Владимир Путин след тричасови диалози с турския му сътрудник Реджеп Ердоган в курорта Сочи, съобщи Ройтерс.

Путин повтори предходните си позиции, че Русия е била принудена да излезе от съглашението, тъй като западните страни попречват износа на съветска земеделска продукция и техника, както и че 70% от изнесеното през съществувалите коридори през Черно море украинско зърно не е стигнало до развиващия се свят, а е продадено на развити страни, в това число в Европейския съюз. 

Руският президент добави, че личната зърнена продукция, която има намерение да даде гратис на бедните страни, ще бъде обработена в Турция и доставена благодарение на Катар. Доставките би трябвало да стартират в идващите 2 до 3 седмици.

Турският президент от своя страна съобщи, че се надява на неотдавнашен прогрес по връщането на Русия в договорката за експорт през Черно море.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че чака президентът Володимир Зеленски да беседва с турския водач след срещата на Ердоган с съветския президент Владимир Путин.

" Убеден съм, че въз основа на резултатите от диалога на Ердоган с Путин ще има контакт сред президента Ердоган и президента Зеленски. Има доверие в връзките сред президента Зеленски и президента Ердоган ", сподели Кулеба.
 

Източници: БНР, bgonair.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР